For OP Gary vil det bli utarbeidet egene regler, disse kan fravike fra standard RAS regler. Les derfor disse nøye. (Regler gjeldene GARY 4 – 2014)

Regler:

NB: SØRG FOR AT DU KAN REGLENE FØR SPILLET! AT DU IKKE HAR LEST DE, VIL IKKE VÆRE EN UNNSKYLDNING! Juks eller andre regelbrudd kan føre til reaksjoner fra spilledelse, som vil handicape hele/deler av siden din! I tillegg til disse reglene, kan det være lurt å lese NASF sine på http://www.nasf.no
Lagførere og påmeldingsansvarlige, ber om at dere tar ansvar for at de dere melder på sørger for å ha gjort dette, da erfaring sier at ikke alle leser her inne.

Alkohol:

Dette er et alkoholfritt/rusfritt arrangement! Brudd på denne regelen vil føre til direkte hjemsendelse!

Våpen:

Her er det NASF sine A-sett for FPS regler som gjelder. Sjekk at ditt våpen er innenfor grensen før spillet. Møter du opp på spillet med et våpen som går over, vil du ikke få spille med det. Våpenet ditt vil bli merket, og blir du sett i spillet med ett våpen som ikke er merket vil du straks bli tatt ut av spillet.

0-300 fps: gokjent for SIBO, med ildvelger på semi.
0-350 fps: full auto. Bruk sunn fornuft på korte avstander…
350-450 fps: kun semi auto, med 20 meter sikkerhetsavstand.
450-550 fps: kun bolt action våpen. 30 meter sikkerhetsavstand.

Av magasin så er det kun low cap som er godkjent. Et low cap regnes som et magasin som tar UNDER 100 kuler. Finnes det ikke til ditt våpen, ta kontakt for å avtale annet. Følgende standard MG’er er gokjent for bruk av boks magasin: M240, M249, M60, RPK. Våpen som G36, M16, G3 osv. med boksmagasin blir ikke godkjent. Er du i tvil, ta kontakt.

SIBO/CQB:

Det finnes en bunker i skog delen av spillområdet som disse reglene gjelder for. Husk kun enkelt skudd.

“Våpen uten eier” har sikkert mange hørt om, og forklarer seg nesten selv at skal ikke forekomme. For å unngå farlige situasjoner, skal du ALLTID se hva du skyter på. Dvs. ikke stikk våpen rundt hjørner/trær og skyt vilt.

Pyro:

Røyk granater vil generelt være lov, men prøv å begrens dette til der det er taktisk nødvendig slik at vi slipper å plukke brukte røykgranater i flere måneder etter spillet. Ser du brukte røyk granater der du går, så settes det pris på om du tar de med deg. Ikke bruk farger som lett kan misforstås, f.eks. hvit røyk som ligner på en brann, eller rød og orange som er forbeholdt nødsignaler.

Ingen form for ting som sier *pang* er lov med unntak for noe evt. spilledelse skulle lage til.

Spawn:

I utgangspunkt hver hele og halve time, fra du kommer inn i spawnpunkt.

Det kommer til å være 1 fast spawnpunkt for hver av sidene, som ikke kan overkjøres av FI. Det vil i tillegg være noen andre punkt som kan tas, og brukes som fremskutte spawn. Disse vil bli merket med flagg som kan skiftes. Folk i spawn skal ikke spawne om det er ild kamper i umiddelbar nærhet, i den grad at du kan gå rett ut av spawn og skyte FI.

I fremskutte spawn vil det være små flagg som indikerer hvilken side som har punktet. Southland har blått flagg, mens Northland har rødt flagg.

Ammo og lading:

Lading skal IKKE foregå i felt, kun i hoved base. Unntaket er at det vil være plassert ut noen ammo bokser i enkelte av punktene som kan brukes som fremskutte spawn. Oppi disse vil det være G&G Bio kuler og en BB lader. Hver spiller kan totalt iløpet av dagene fylle 3 BB ladere, tilsvarende ca. 900 BB’s. Det vil ikke være noen som står å passer på om du lader mer, men prøv å begrens det til grensen din, slik at flest mulig kan få glede av dette. MG’er gjelder samme BB antall. Det vil være mulighet å få fraktet ut noe mer ammo fra hoved base om disse begynner å gå tomme.

Medic:

1 Medic pr. lag er maks, men laget må være minimum 5 mann for å kunne ha en medic. Hver spiller bør sørge for å ta med 2 stk. enkeltmannspakker. Utenom det har medic lov å ha med 10 enkeltmannspakker på kropp. Måten dette fungerer på er at blir du skutt, så må medic komme bort til deg og binde enkeltmannspakke rundt området du er truffet. Dette kan skje 2 ganger. Blir du truffet for 3 gang, må du tilbake til spawn. I spawn kan du ta av enkeltmannspakkene. En medic bruker 2 minutt håndpåleggelse ved skuddsårbehandling. Må du bli behandlet av en vanlig medspiller, tar samme prosessen 5 minutt. All behandling av både medic eller medspiller SKAL foregå ved at du sitter på kne elle rompe. Dette for å hindre at folk bruker sårede som dekning. Medic eller medspillere har mulighet for å dra spillere i sikkerhet før behandling begynner.
Ved behandling, må medic eller medspiller ha minimum 1 hånd på den sårede gjennom hele prosessen. I tillegg kan ikke større våpen brukes. Sidearm og små SMG’er ala. Mp5k, Mac10 osv. godkjennes.

Blødningstid er minimum 5 minutt. Dvs. blir du skutt, så MÅ du ligge 5 minutt før du kan bevege deg tilbake til spawn. Blir behandling av medic eller medspiller startet innen 15 minutt fra du er skutt kan du reddes. Ligger du over 15 minutt, har du blødd ut og må du tilbake til spawn. HUSK KLOKKE!

Døde menn snakker IKKE. Ikke med andre døde som ligger heller, De kan snakke sammen på vei tilbake til spawn, og i spawn. De har lov til å rope på medic/sanitet. De husker heller ingenting fra før de ble skutt.

Er du usikker på om du ble truffet, så BLE du truffet! Alt utstyr du har på kropp, det være seg vester, hjelmer, sekker o.l. gjelder som “deg”. Unntaket er våpen og rikosjetter. Når du blir truffet, skal du legge deg ned om mulig, og rope høyt og tydelig “Treff/Død mann”. Death rag skal også på så raskt som mulig. Dette vil være påbudt å ta med. En orange klut til 5,- kr gjør susen, evt. andre signal plagg. Legges oppå hodet, eller en synlig plass, slik at det ikke er tvil om at du er truffet. Det vil være veldig liten tolleranse på folk som ikke tar treff. Kommer det inn flere beskjeder om ett vedkommende som ikke tar treff, vil vedkommende få en advarsel. Gjentar dette seg, vil vedkommende bli bortvist fra spilleområdet.

PANG-regel:

ALLE former for krigsfanger og knife kill utgår. Klare du å snike deg inn på en person, uten at vedkommende merker det, så kan du si/hviske «pang – du er død». Vedkommende som dette blir brukt imot skal sette/legge seg rolig ned, med minst mulig lyd.

Denne regelen er for å unngå unødvendig skyting, der en mer «silent-kill» er å foretrekke.

Verdt å merke at denne skal KUN brukes om du overrasker noen. Om 2 stk. treffer hverandre plutselig rundt et hjørne, hvor en sier: «pang» og den andre skyter, så er det han som skyter som går videre. Husk å bruk sunn fornuft selv om det er korte avstander. Skyt i vest e.l. om mulig.

Felt rop:

Begge sider vil ta i bruk felt rop, for å best mulig prøve å unngå friendly fire. Om du får greie på FI felt rop, vil det bli regnet som juks om du bruker det.

Kjøretøyregler:

Kjøretøy som brukes ingame begrenses til følgende. Det er KUN lov å kjøre på vei eller oppkjørte løyper i terrenget. IKKE kjør noe form for kjøretøy ut i skogen eller markene. INGEN unntak på dette.
30 km i timen er maks fart på kjøretøy. Husk at det er store mengder spillere til fots i området! Så fort kjøretøy kommer i kontakt med spiller til fots, skal farten senkes til et nivå hvor FØRER av kjøretøyet har FULL kontroll.

På det første GARY var det noen episoder der fører la seg ned i bilen, og fikk veiledning fra passasjerer. Dette skal IKKE forekomme under NOEN omstendigheter! Det må brukes EKSTREM varsomhet med tanke på personell som kan ligge i terreng i nærheten av vei.

Hvis en spiller ligger i terrenget, og et kjøretøy kommer så nær at han føler det ikke er forsvarlig, skal han straks gi seg til kjenne for kjøretøyet. Såret personell som ligger i veien for kjøretøy, skal forflytte seg vekk fra området kjøretøyet skal kjøre i når det er nødvendig. Personer som laster ut av kjøretøy: pass på at du ALDRI setter deg ned eller legger deg ned bak en bil. Den VIL med stor sannsynlighet flytte på seg, ofte bakover. ALDRI legg deg slik at du kan treffes av et kjøretøy som begynner å bevege seg.

Alle kjøretøy skal ha sitt eget ”offgame” flagg. Dette skal være rødt/orange, og skal brukes når kjøretøyet er slått ut, eller beveger seg på noen måte utenfor spillet, for ATV så skal sjåføren ha en gul vest eller tilsvarende når han kjører en utslått ATV. Når rødt/orange flagg er oppe, skal det verken skytes på eller fra bilen. Biler som er med i spillet skal i tillegg merkes med den enkelte sides farge. Rødt kryss foran, bak og på sidene for Northland, tilsvarende i blått for Southland. Markørkjøretøy vil også bli merket med tilsvarende kryss i Grønt. Kryssene skal være minimum 3cm i bredde og minimum 30cm lange på hver lengde.

Biler skal KUN brukes av lovlig godkjente sjåfører. Det er på ingen måte lov å ødelegge, eller stjele kjøretøy fra motstandere under spillet. Det skal IKKE skytes på kjøretøy med 550 fps boltaction rifler. Dette på forespørsel fra eiere av biler i spillet, respekter det. Kan også nevne at deler av veinettet krever i grunn 4×4, og dere kjører på eget ansvar. Viktig at de som har kjøretøy som skal brukes i spill, skriver dette i påmeldingen.

Det eneste som kan ta ut en bil er 40mm våpen ala. M203. Ved skudd på bil skal fører stoppe bilen, og bilen regnes som at den brenner. Folk skal umiddelbart ut av bilen. Deretter kan bilen kun kjøres til spawn ved KO. Der kan den spawne igjen ved vanlige tidspunkt.

Personnel i bilene kan tas ut ved å skyte dem ut gjennom eller på rutene.

Spill stopp:

Skulle det være noen som skader seg alvorlig, så nøl ikke med å ringe nødnummer 113. Varsle også spillledelse så fort som det lar seg gjøre. Gjør obs på at det kun er Telenor som har brukbar dekning i aktuelt spilleområde. Dette skal ikke ha noe å si om du ringer nødnummer, men om du skal prøve å nå noen andre, så kan det hende du får store vanskeligheter om du f.eks. har Netcom.

Om noen har en form for allergi, eller andre helsetilstander som kan gi alvorlige konsekvenser, så vil vi ha denne informasjonen i påmeldingen. Dette slik at vi kan være best mulig forberedt. Til info så er det observert veps og huggorm i området.

Skulle det komme sivile inn på området, gjøres andre spillere klar over dette, ved at det ropes “sivile” veldig høyt, flere ganger av alle i aktuelt område. Spill ledelse skal også varsles. Sørg for at vedkommende er ute av området før spill fortsettes. Skulle det være nødvendig å snakke med sivile på området, legger du fra deg våpen før du beveger deg mot vedkommende. Det er ikke mye turgåere i området, dette er kun i tilfelle.

For noen ble sikkert dette veldig mye regler, men tenk sikkerhet først, og husk, det er kameratene deres dere skyter på… Vi gjør dette for å ha det gøy, og skader, juks osv. er aldri gøy!